Därför ska du skaffa truckkort

Att ta truckkort kan vara din biljett in på arbetsmarknaden. Det är låg konkurrens inom yrket och att ta truckkort tar inte lång tid. Dessutom är lönen som truckförare bra.

Letar du jobb men känner dig tröstlös? Att ta ett truckkort kan vara den dörröppnare du behöver för att få ett jobb med en stabil inkomst. Genom att skaffa truckkort blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden och ökar dina chanser att få ett jobb. Som truckförare lastar, förflyttar och lossar du gods. Du ansvarar ofta för att godset kommer på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det handlar ofta om att flytta gods mellan lager och produktion. När du jobbar som truckförare ingår ofta andra arbetsuppgifter som lagerarbete, köra andra fordon eller att serva och underhålla trucken. Du kan också ha uppgifter som att hantera frakthandlingar och beställningar. Yrket kräver att du både är ordningsam och noggrann. Det fina med att ta ett truckkort är att du inte behöver ha några förkunskaper överhuvudtaget.

Fördelar med att ta truckkort:

  • Du blir attraktivare på arbetsmarknaden.
  • Truckförare tjänar en bra lön.
  • Ett jobb för både män och kvinnor.
  • Det går snabbt att ta truckkort.
  • Du behöver inte ha B-körkort.

Liten konkurrens om jobben

Det finns flera olika truckar och vilken som ska användas beror på vad du arbetar med och vilken typ av gods som du ska förflytta. Som truckförare kan du jobba på industrilager, lagerterminaler, lastbilscentraler eller hos större grossister inom handeln. Du kan antingen arbeta som anställd på ett företag eller vara anställd av ett bemanningsföretag. Om du arbetar åt ett bemanningsföretag kan arbetsplatserna variera och därmed arbetsuppgifterna. Den stora fördelen med att ta truckkort är att det nu råder liten konkurrens på arbetsmarknaden inom den yrkeskategorin. Att ta truckkort är därmed en bra investering.

Ta både truckkort A och B

Det finns två behörigheter som du kan ta och därför är det en bra idé att ta både truckkort A och B när du ändå ska ta truckkortet. Det kommer göra att du breddar möjligheterna att få jobb eftersom du då kan köra alla truckar. Truckar inom A-kategorin används främst för att hantera gods längs golvet. Truckar inom B-kategorin hanterar tyngre och otympligare gods.

“I mitten av svårigheten ligger möjligheten.”

Albert Einstein

Ta risken

Sök ditt drömjobb idag!