Så inreder du det nya kontoret

Den dagliga arbetsmiljön ska bidra till en god stämning och inspiration. När inredningen är välgenomtänkt kan kreativiteten flöda. Det är även viktigt att ha funktionella redskap och verktyg på kontoret för att arbetet ska bli effektivt.

Om du har nystartat ett företag och ska inreda kontoret finns det många bra tips som du kan använda dig av för att få en tilltalande inredning. Inredningen på ett kontor är väldigt viktig eftersom den påverkar alla människor som befinner sig i lokalen. Det är bra om inredningen är inspirerande och bidrar till ett effektivt arbete. Att ha en funktionell inredning är också av största vikt. I exempelvis konferensrummet är det viktigt att inreda med saker som underlättar mötet. Att ha en whiteboardtavla är a och o. Den är avgörande för hur bra information kan förmedlas. En whiteboardtavla är ett ovärderligt verktyg för den som ska prata och delge viss information till gruppen.

Rätt färg bidrar till kreativitet

Konferensrummet bör som det övriga kontoret även ha en genomtänkt inredning förutom de funktionella hjälpmedlen som en bra whiteboardtavla. Inredningen ska bidra till välmående, inspiration och kreativitet. Färg och detaljer är bra att använda för att få en inspirerande inredning precis som när det gäller att inreda ett hemmakontor i bostaden. Det räcker oftast med att addera olika inredningsdetaljer, möbler och textilier i någon färg för att pigga upp tillvaron. Det är dock viktigt att tänka igenom färgvalen noggrant eftersom färger påverkar olika.

Satsa på ergonomiska möbler

Växter är en viktig del av en kontorsinredning. De gör att inomhusmiljön blir mer levande och tilltalande. Att satsa på tåliga växter är en bra idé. Ljuset spelar en viktig roll. Det är viktigt med bra takbelysning och skrivbordsbelysning, men även det naturliga ljuset spelar roll. Att arbeta dagarna i ända sliter på kroppen vilket ställer höga krav på möblerna. Att satsa på ergonomiska möbler som reducerar fysiska påfrestningar är en bra investering. Det är bra att ha justerbara höj- och sänkbara skrivbord, men även stolar som går att justera. Ha även i åtanke att inreda gemensamma ytor med sköna möbler. Att ha bekväma stå- och sittytor är bra för att kunna ta behövliga pauser från arbetsuppgifterna. Att gå efter inredningsfilosofin Feng Shui är ett alternativ som kan ge inspiration till kontorsinredningen.

“I mitten av svårigheten ligger möjligheten.”

Albert Einstein

Ta risken

Sök ditt drömjobb idag!