Starta upp ett effektivt kontor

Det är mycket att tänka på när det är dags att starta upp ett kontor. Var ska kontoret ligga? Vilken typ av inredning passar kontoret och medarbetarna? Vad blir kostnaderna och hur ska företagspost tas emot?

Ett kontor ska fungera på många olika sätt. Kontoret ska fungera praktiskt för alla medarbetarna, men också för besökare och kunder. Kontoret ska också inredas för att öka trivseln och skapa en produktiv arbetsstämning. I den här artikeln kan du hitta svar på många av dina frågor om hur man på bästa sätt startar upp ett effektivt kontor.

Hitta till kontoret

Självklart är det viktigt att ditt nya kontor ligger på ett strategiskt läge för just den verksamhet som du driver. Kontoret ska ligga på ett läge som både passar dina medarbetare och dina kunder. Det kan handla om allt från parkeringsmöjligheter och närhet till kollektivtrafik till möjlighet för skyltning och annan marknadsföring. Det kan också handla om själva postadressen så att företagets post når fram. Fastighetsboxar är ett smart, säkert och modernt sätt att hantera post och paket. Upptäck fastighetsboxarnas många fördelar och köp fastighetsboxar hos Skyltab som erbjuder fastighetsboxar i olika storlekar, färger och modeller. Alla deras fastighetsboxar har högsta säkerhetsklass med digitala låssystem.

Ett kontor som passar företaget

Nu har vi pratat om läget och att det är viktigt att hitta kontoret på olika sätt, både rent geografiskt men också att brev och paket kommer fram tryggt och säkert. Andra faktorer som du ska fundera över vid uppstart av nytt företag och kontor är att lokalerna passar verksamhetens behov. Hur många medarbetare ska arbeta i lokalerna och ska det vara ett öppet kontorslandskap? Behöver företaget ha en lounge eller reception och hur ser det ut med gemensamma utrymmen som kök, mötesrum och toaletter? Var också noggrann med att kolla hur lång avtalstiden är och hur kostnaden ser ut. Försök att hitta en flexibel lösning. Det kan vara dyrt att sitta fast i ett långt avtal. Till sist ska du också kolla in kontorets inredning. Kontorsmiljön är mycket viktig för att få medarbetarna att trivas och öka produktiviteten. Några exempel på inredningsdetaljer som ökar trivsel och funktionen på kontoret är:

  • ergonomiska möbler
  • konst på väggarna
  • gröna växter

“I mitten av svårigheten ligger möjligheten.”

Albert Einstein

Ta risken

Sök ditt drömjobb idag!