Skapa en mer miljömedveten arbetsplats

Vi måste alla dra vårt strå till stacken för att göra världen till en bättre och mer klimatvänlig plats. Det gäller inte bara i hemmet utan också på arbetsplatsen. Här gäller devisen ”ingen kan göra allt men alla kan göra något”. Vi berättar om hur du med små medel gör din arbetsplats mer miljömedveten.

För att din arbetsplats ska bli mer klimatsmart gäller det att alla anställda är på det klara med vad som ska göras. Därför är det en god idé att informera alla om de ändringar du genomför och hur de ska användas.

Sopsortera med olika kärl

En av de första sakerna du bör göra är att införskaffa diverse kärl om underlättar för sopsortering. Du kan ha ett för plast, ett för kartong och ett för papper, bara för att nämna några exempel. Sätt upp dessa på allmänna utrymmen i kontoret, fikarummet och där de behövs. Nu är det bara för dina anställda att slänga saker på sin plats när det behövs. Glöm inte tydliga skyltar så att materialet hamnar i rätt kärl.

Använd riktiga glas och kaffekoppar i fikarummet

Diverse,Business,ShootFörbrukningsvaror räknas som en stor miljöbov, särskilt om de är i plast. Har ni engångsmuggar till kaffemaskiner och vattenautomater på jobbet bör du därför fungera på att byta ut dessa. Om det finns ett fikarum kan du köpa in riktiga kaffemuggar och glas som alla kan använda. Antingen är de tillgängliga för alla eller så får varje anställd sin egen kopp. Det beror på vad som fungerar bäst på din arbetsplats. Då slipper du bidra till sopberget som är ett stort miljöproblem.

Uppmuntra dina anställda att ställa bilen

Beroende på vart ditt kontor ligger kan du uppmuntra dina anställda att välja ett annat färdmedel framför bilen. Om ditt kontor ligger i stan kan du försöka ordna ett avtal med en cykelaffär som ger dina anställda rabatt på cyklar. Du kan även arrangera någon form av tävling som motiverar dina anställda att åka kollektivt. Eller se till att de får rabatt om de köper ett pendlingskort. Se över vilka möjligheter som finns i närheten av dig.

“I mitten av svårigheten ligger möjligheten.”

Albert Einstein

Ta risken

Sök ditt drömjobb idag!