Jobba med musik

Drömmer du om musikjobb?

Ta chansen att hitta dina drömmars jobb! För många är kanske en karriär inom musik endast förenat med att stå på scen, men det finns många fler potentiella yrken som alla har med musiken att göra. Här listar vi en del karriärsval som du kan satsa på ifall du vill komma in på musikspåret. På polarprisets hemsida hittar du en del info om en karriär inom musik.

Erfarenhet

Det finns mängder av jobb som kanske inte är första val, men som fortfarande gör att du kan jobba i dina drömmars bransch. Och som hjälper dig skaffa all erfarenhet du kan, oavsett vart den kan finnas. Precis som i många andra branscher så räcker det inte bara att vilja jobba. Du måste kunna visa att du KAN jobba också. Alla små tillfällen kan hjälpa dig komma vidare till ditt slutmål.

Arbetsprover

Ett annat sätt att visa vad man kan kan vara att göra arbetsprover. Det är vanligare i kreativa jobb och branscher. Med arbetsprover kan du visa upp dina kunskaper och talanger även om du inte har erfarenhet. Men det är viktigt att komma ihåg att arbetsprover alltid ska vara begränsade i storlek. Det ska visa vad du kan men du ska inte heller jobba gratis.

Karriärval inom musik

Musiker

Det första man tänker när det kommer till musikjobb är nog just musiker. Alltså en person som jobbar med att spela musik med instrument eller sin röst. Det är inte bara stora artister som kan göra det här. Det finns många musiker i bakgrunden som jobbar med livemusik, eventband, och mycket mer.

Musikproducent

Bakom varje stor stjärna står en (eller flera) bra musikproducent. En musikproducent hjälper till att göra klart musiken från ide till färdig singel. Deras jobb innebär mycket teknisk kunskap som kan vara roligt att nörda ner sig inom.

Musikpedagog & musiklärare

Om du utöver musiken även brinner för pedagogik så kan du trivas som musiklärare. Att se andra utvecklas kan vara ett väldigt givande sätt att jobba. Det finns också många skolor och andra institutioner som behöver bra musiklärare. Var med och forma morgondagens musiker!

Andra tjänster inom musikbranschen

Utöver de tjänster vi nämnt ovan så finns det en massa andra jobbmöjligheter i musikbranschen. Många stora musikbolag behöver folk som gör allt från ekonomin till roddare på konserter. Fundera på vad för kunskaper du har och vad du skulle vilja göra.

“I mitten av svårigheten ligger möjligheten.”

Albert Einstein

Ta risken

Sök ditt drömjobb idag!