Så förbereder du kontoret att öppna efter pandemin

Efter många månader med distansarbete är det nu många kontor som planerar att öppna igen. I takt med att allt fler blir vaccinerade och smittotalen går ner är det många arbetsgivare som överväger att öppna kontoret igen. För att göra det extra trevligt för de anställda när de kommer tillbaka är det viktigt att förbereda ordentligt. Du bör bland annat se till att det finns gott kaffe och att kontoret är i bra skick.

Många har längtat efter att komma tillbaka till kontoret efter många månader med arbete på distans. Fikastunden med kollegorna betyder mycket för teamkänslan och motivationen hos de anställda. Här kan du läsa mer om hur du bäst förbereder kontoret att öppna igen efter pandemin.

Fixa gott kaffe till medarbetarna

Three,Casual,Business,People,On,The,Break.Att kaffe och fikat är viktigt för svenskar råder det ingen tvekan om. Därför bör du som arbetsgivare överväga att hyra kaffemaskin hos sweetcoffee.se. Att varje dag kunna erbjuda de anställda gott kaffe av baristakvalitet kommer garanterat att göra att de känner sig välkomna tillbaka. Fördelen med Sweet Coffee är att du kan hyra en kaffemaskin som helt och hållet anpassas efter din smak och ditt tycke. Dessutom ingår både reparation och underhåll i servicen. Efter flera månader med digitala fikor är det många som kommer att uppskatta en god kopp kaffe igen med kollegorna. Svenskarna dricker i snitt 3,2 koppar kaffe per person om dagen vilket gör att vi ligger tvåa efter Finland som dricker mest kaffe i hela världen. Bjud gärna kollegorna på frukt och fikabröd.

Se till att kontoret är i bra skick

Det är även viktigt att se till att kontoret är städat innan alla kommer tillbaka. Anlita gärna en städfirma som kan se till att det är en trevlig arbetsmiljö på kontoret. Se till att allt på sin plats så att det går att smidigt komma tillbaka till arbetsrutinerna igen.

Fyll på med kontorsmaterial & nödvändigheter

Se även till att fylla på med kontorsmaterial som pennor och papper samt nödvändigheter som toalettpapper, tvål och liknande. Rapporter visar att många faktiskt gillar att arbeta hemifrån och därför är det extra viktigt att du som arbetsgivare skapar en välkomnande och bra arbetsplats när många kommer tillbaka.

“I mitten av svårigheten ligger möjligheten.”

Albert Einstein

Ta risken

Sök ditt drömjobb idag!